Terrasverwarmer, waar op letten?
, 5 min lezen
, 5 min lezen
Wil jij graag op avonden langer buiten kunnen zitten? Dan is het logisch dat je een terrasverwarmer wilt aanschaffen! Deze zorgen namelijk voor een aangename warmte op een terras of onder een overkapping!
Met een terrasverwarmer kun je langer buiten blijven zitten, omdat een ruimte warmer wordt. Het is zo dat er verschillende modellen terrasverwarmers zijn. Je kunt kiezen voor een elektrische terrasverwarmer of juist eentje die werkt op gas. Daarbij heb je keuze uit verschillende modellen, waaronder een staande terrasverwarmer of juist een hangende terrasverwarmer.
Wil jij een terrasverwarmer kopen? Dan is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten bij de aanschaf. De vraag; een terrasverwarmer, waar op letten? Is dan een terechte vraag. Wij hebben alles op een rijtje gezet zodat je een weloverwogen beslissing kan maken. Dit van het benodigd vermogen, de verschillende modellen tot aan het beste type per ruimte.
Als jij een ruimte wilt verwarmen, dan is het heel belangrijk om na te denken wat voor een soort ruimte dit precies is. Een open, half afgesloten of geheel afgesloten ruimte.
Als je een open ruimte wil verwarmen, dan kun je kiezen voor zowel een heater op gas als elektriciteit. Omdat het een open ruimte is is het wel belangrijk dat je kiest voor een heater met een groot vermogen, dit omdat er natuurlijk wind voorbij komt.
Bij een deels afgesloten ruimte dan kan een heater snel verwarmen, bij deze oppervlakte is het het beste om te kiezen voor een terrasverwarming op elektriciteit, waarbij je een minder groot vermogen nodig hebt dan in een open ruimte.
Voor een afgesloten ruimte kun je alleen maar kiezen voor een terrasverwarmer op elektriciteit. De warmte blijft in deze ruimte beter hangen, waardoor je met een lager rendement het gewenste resultaat alsnog kunt behalen!
Als je een ruimte wilt verwarmen met een heater, dan heb je hiervoor twee verschillende mogelijkheden. Je hebt de keuze uit een elektrische heater of een terrasverwarmer op gas. Tussen deze twee heaters zitten wel degelijk verschillen die je moet overwegen bij de aanschaf.
Wanneer je kiest voor een elektrische terrasverwarmer moet je altijd zorgen voor elektriciteit in de buurt. Deze heater werkt namelijk alleen maar op stroom. Het voordeel hiervan is wel dat je niet steeds een gasfles hoeft te kopen. Daarbij hebben de elektrische terrasverwarmers een hoger rendement en zijn ze eenvoudig op afstand te bedienen. Wanneer je de elektrische heater aanzet, kun je direct genieten van de warmte. Een elektrische terrasverwarmer heb je ook in verschillende modellen met voor- en nadelen.
Wanneer je kiest voor een gas terrasverwarmer dan is het grote voordeel dat deze ook sfeer met zich mee brengt! Het is zo dat de vlam van deze heater zorgt voor een gezellige sfeer! Daarbij hoef je deze heater niet aan te sluiten op elektriciteit, hierdoor kun je deze terrasverwarmer gemakkelijk verplaatsen. Wel is het door het gas zo dat deze verwarmer duurder is in gebruik. Het is heel belangrijk dat je weet dat er een gevaarlijke situatie ontstaat wanneer je de gasheaters gebruikt in gesloten ruimtes.
Je moet de voor- en nadelen terrasverwarmer goed overwegen! Je moet nadenken over de ruimte die je wilt verwarmen, over de plaatsing van de heater en de wensen die jij hebt qua uitstraling.
Als je weet welke terrasverwarmer je nodig hebt, dan heb je ook nog de keuze voor het model. Je kunt namelijk kiezen voor een staande of hangende heaters.
Als jij wilt dat jouw heater geen ruimte in beslag neemt, dan zijn de hangende terrasverwarmers het beste! Deze kun je namelijk monteren op een plek aan de muur of juist bevestigen aan het plafond. Als je weinig ruimte hebt voor een heater, dan is dit een echte uitkomst! Wanneer je deze dan ook nog plaatst boven een loungeset dan verwarm je heel effectief. Soms is een hangende terrasverwarmer ook te bedienen met een afstandsbediening zodat je het jezelf nog makkelijker maakt./
Er zijn ook staande terrasverwarmers, deze kun je plaatsen op iedere gewenste plek. Een staande terrasverwarmer is er op gas maar ook op stroom. Je moet dan dus nadenken over een stroompunt of de gasflessen. Het voordeel van een staande verwarmer is dat je deze eenvoudig kan verplaatsen en een groot oppervlak kan verwarmen.
Naast het type terrasverwarmer is er ook verschil in het verwarmingselement van de soorten lampen. Er zijn terrasverwarmers met carbon, dit is ideaal voor meer afgesloten terrassen. Bij halogeen is het juist dat de warmte komt in stralen, ook wanneer er een beetje wind is kan dit ervoor zorgen dat het warm genoeg is op een terras. Wil je meer warmte? Deze uitvoering is er ook met Golden Tube.
Als je liever hebt dan de terrasverwarmer minder licht produceert, dan kun je kiezen voor Lowglare modellen. Dit is stralingswarmte, maar is een verwarming dat minder licht heeft.
Als jij een volledig afgesloten terras hebt dan kun je ook kiezen voor Quartz. Deze heaters hebben iets wat langer noig om te zorgen voor de warmte, maar zorgen wel voor een hoge temperatuur.
Het oog wil natuurlijk ook wat! Bij de aanschaf van een terrasverwarming is het ook belangrijk dat je kijkt naar de terrasheaters die passen bij jouw wensen! Denk aan de inrichting van de veranda en een passende heater hierbij!
Ook is het belangrijk dat je weet dat de heaters op stroom zullen zorgen voor een rode gloed, wanneer je dan kiest voor een LowGlare lamp heb je hier minder last van.
Een staand model van de gas terrasverwarmers lijkt wellicht een beetje onstabiel. Toch zorgen de gasflessen voor stabiliteit en beschikken deze heaters over een omvalbeveiliging. Dit wil zeggen dat de gastoevoer stopt wanneer gasheaters toch omvallen.
Het is eventueel nodig om een extra groep toe te voegen bij de meterkast, dit komt omdat de verwarming van buitenlucht nogal wat energie vraagt. Kijk dus of er nog een groep beschikbaar is in de meterkast.
Wil jij graag warmte onder jouw veranda of op een terras? Een heater is een van de producten dat hiervoor erg geschikt is! In ons assortiment vind je al onze favoriete producten om een terras mee op te warmen en een gezellige sfeer te creëeren!